Köszöntő

2007

2008

2009

2010

Január

Februar

Március

Április

Május

 

2010. Február / Csacsogó 2

                                          „Fagy kinn, fagy, hó van nagy -
                                          most ideje, most fagyjon,
                                          akár beleszakadjon, …”
                                                             
(Csanádi Imre: Doromboló)

A Farsang havába lépve „kolomprázás” helyett Mi Anyával „hangszerkedve” próbáltuk elűzni a mínuszokat…

…de az új játékomból való folyamatos „kocka-kirázás” hangereje is elég jó taktikának bizonyulhatott, mert a medve – február 2.-án – kibújt ám a barlangjából! ☺

S ha már maci, akkor Brumi! No meg Zsuzsi nyuszi először egyedül, majd mindkettejükről együtt, egy időben gondoskodva…

S mivel az étkezés együtt jár némi mosogatnivalóval, Anyától instrukciót, meg persze mosogatószivacsot kérve én is sokszor és - még - szívesen ☺ töltöm az időmet ezen tevékenységgel.

S hogy el ne felejtsem: bemutatom Barna macit, az új kedvencemet!

Apától kaptam (Baba-rege 1.) és NEM ADOM senkinek!

Sokszor van velem a „Babáknál” a bölcsiben, s azokon a napokon is vígasztalt, amikor egy újabb lázas-köhögős betegséggel gyürkőztem.

Odakint, az udvaron is barátra leltem ám: a hatalmas mennyiségű hóból született meg Hóember (Baba-rege 2), akit Apa görgetett, Anya formált, majd én is segítettem és ilyen óriás lett! ☺

Szegény, aztán az időjárás szeszélyeinek köszönhetően „kapott hideget”, majd „kapott meleget” is (Baba-rege 3.), az utolsó szánkózható hétvégén már más „arculatot váltott”…

…és rá pár napra pedig itt hagyott bennünket.

Nagyon azért nem voltam/vagyok szomorú emiatt, mert Anya megígérte, hogy jövőre is lesz hóemberem; a távozása pedig együtt jár a Tavasz közeledtével.

S valóban, az első napsütéses délelőttön „kertészkedve” rábukkantunk egy kicsi tavaszi hírnökre☺

Baba-rege:

1.) A „február 14-t” – hétvége révén – vásárlással töltöttük, s már hazafele tartva - tankolás jelszóval - egy benzinkútnál is megálltunk…Amíg Apa fizetett, addig mi Laurával azon aranyos macikról beszélgettünk, akik hol egy oszlopra felmászva, hol egy plakátról integetve „mosolyogtak” reánk.

S egyszer csak… megtörtént a CSODA =egy kismackó hirtelen odacsücsült Laura ölébe! Kicsi lányunk percekig szóhoz sem jutott, csak nézte, nézte… s mivel jómagam sem tudtam Apa – hónapokig tartó – pontgyűjtő akciójáról, hát én is igencsak meglepődtem! Emlékezetes „szívküldi” ajándék volt, mindhármunk örömére! ☺☺☺

2.) Hó, hó és Hó!!! A tiszta fehérsége, a hatalmas mennyisége egyszerűen jókedvet szabadí(-ott) fel… bár Laura szánkózni nagyon szeret(ett), a cipője „behavazódását” mindig is nagyon nehezen viselte. Most viszont megtört a „jég”, mert olyan lelkesedéssel segített nekünk a Hóember építésében, amilyennek utoljára a Karácsonyfa feldíszítésekor láthattuk. Hozta a havat, Ő is aktívan tapasztotta, kereste a „szemeket”, s örült az „orrnak”… majd az apamagasságúra sikeredett Hóemberünket a kedvenc „kisvakondos” mesében (lásd: Csacsogó 1) szereplő hóember(-ke) Apukájának „nevezte el”. ♥

3.) Az enyhébb és – sajnos - esővel is járó időjárásnak köszönhetően az egyik - bölcsiből való - hazatérésünk délutánján a Hóemberünk fejét veszítve és magába roskadva fogadott. A szürkületben még megpróbáltuk gyorsan orvosolni a problémát, de a sötétedés miatt a fizimiskájára már nem kerülhetett sor. Azzal próbáltam vigasztalni, hogy majd Apa megformálja, amikor hazaérkezik a „dolgozóból”. Nos, Laura ezt szószerínt is vette, mert Apát már ezzel fogadta:
-Apa, MENJ KI a hóembert megcsinálni!
-Vedd fel a sapkádat...mert hideg van!
-Vedd fel a kabátodat... mert hideg van!
-Vedd fel a bodydat... nincs is bodyd! Csak BABÁNAK VAN bodyja!
(Majd felhúzta a pulóverét, hogy megmutassa magán a bodyt.)

4.) Mosolyfakasztók
a.) Laura elvette a fürdőszobából a ruháskosarat, a nappaliban telepakolta a játékaival, majd – láthatóan nehezen – kezdte átcipelni a hálószobába…látva mindezt kérdezzük Tőle: - Laura! Bírod?
Mire Ő: - Nem! S cipelte tovább…♥

b.) Reggelizünk. Laura is imitálja: kiskanállal megkavarja a bögréjében a képzeletbeli kakaót, majd úgy tesz, mintha inna.
-Laura, ki kell venni a kanalat a bögréből, mielőtt iszol.
Apa mutatja is neki:- kiveszed a kanaladat / lecupizod róla a kakaót / leteszed a kiskanalat a tányérodra / és már ihatsz is.
Erre Ő: - kiveszem a kanalam...lecupizom róla a kakaót...visszateszem a poharamba...és már iszom is.

c.) Hajmosáshoz készülődve: - Anya! Mosd meg a hajamat! Én meg egy kicsit sírok!
                     S valóban…
…viszont 02. 28-val MÁR ÜGYESEN, könny nélkül estünk át az egészen!

d.) A „tilos helyet” felfedezve: - Megnézem a vegyszereket!
- Mit csinálsz???
- MEG-NÉ-ZEM A VEGY-SZE-RE-KET ! (Határozottan, s mintha siket lennék: hangosan, szótagolva…)

e.) -Laura, kérek puszit!
- Nem adok! A számban van…

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺


December ikonkép Január ikonkép Február ikonkép Március ikonkép Április ikonkép

A honlap támogatója : www.tapzor.hu